מתכון

עוגיות פיסטוק עם קארד לימון

4 דירוגים
עוגיות פיסטוק עם קארד לימון של עופר בן נתן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
עוגיות פיסטוק עם קארד לימון של עופר בן נתן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

עוגיות סנדביץ' ביתיות עם טעם דומיננטי של פיסטוק, ממולאות בקארד לימון סמיך

אפשר לקצר את תהליך הכנת העוגיות על ידי קנייתו של מילוי קארד הלימון במעדניות.

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק פיסטוק

לקארד לימון

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את העוגיות

1

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, מחית פיסטוק ואבקת סוכר עד לקבלת קרם חלק. עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים חלמונים וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח, מלח ופיסטוקים ומערבלים עד שהם נטמעים. מוסיפים מים וממשיכים לערבל רק עד לקבלת בצק אחיד.

2

מחממים תנור ל־160 מעלות. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן, מזלפים עוגיות בגודל הרצוי ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ־10 דקות עד שהעוגיות משחימות. מצננים.

מכינים קארד לימון

3

מחממים בבן מארי ביצים, מיץ לימון, קורנפלור, קליפת לימון וסוכר. טורפים במשך כמה דקות עם מטרפה עד שהתערובת מסמיכה.

4

מסירים מהאש, מוסיפים חמאה, טורפים עד שהיא נטמעת בתערובת ומצננים.

5

 מניחים על מחצית מהעוגיות כף קארד לימון, סוגרים עם שאר העוגיות ליצירת סנדוויצ'ים ולוחצים מעט.