מתכון

עוגיות קוקוס למימונה

עוגיות נטולות קמח בעלות מעטפת מרנג פציחה ולב רך

6,810 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגיות קוקוס למימונה של אורן אסידו. צילום: לי גיל
עוגיות קוקוס למימונה של אורן אסידו. צילום: לי גיל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מבשלים מים ו–400 גרם (2 כוסות) סוכר עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך אבל לא מזהיב: הסירופ מוכן כאש הוא מצפה גב של כף מתכת שטובלים בתוכו, וכשמעבירים אצבע על גבי שכבת הסירופ המצפה את הכף, נוצר "שביל" שאינו נסגר. מורידים מהאש ומצננים לגמרי.

2

מקציפים חלבונים בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד שמתחילות להופיע בועות על פני החלבונים. מוסיפים מלח וממשיכים להקציף עד שמתחיל להיווצר קצף לבן. מוסיפים באיטיות את יתר הסוכר תוך כדי הקצפה עד קבלת קצף לבן ואוורירי. מוסיפים מיץ לימון ואת הסירופ הקר בזילוף דק ותוך כדי הקצפה עד קבלת קצב יציב אבל רך, מבריק ומעט דביק (יכול להיות שלא תצטרכו את כל הסירופ - הקצף צריך להיות יציב אך גמיש ולא נוקשה מדי).

3

עוצרים את המיקסר ומוסיפים קוקוס טחון ומערבבים לקבלת מרקם יציב אבל עדיין רך ונוח לזילוף. אם רוצים, מחלקים את התערובת בין כמה קערות ומוסיפים לכל קערה טיפה-שתיים של צבע מאכל וכמה טיפות של תמצית טעם מתאימה (תמצית בטעם תפוח לבלילה ירוקה, תמצית בטעם מנגו לבלילה כתומה וכו').

4

מחממים תנור ל-100 מעלות ומסדרים מנג'טים מנייר בתבנית תנור.

5

מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנטר משונן ורחב (מספר 9-8) מזלפים עוגיות לתוך מנג'טים מנייר וזורים למעלה סוכריות צבעוניות לקישוט.

6

מייבשים כחצי שעה כשדלת התנור מעט פתוחה - שמים כף עץ בין דלת התנור למסגרת, כדי לאפשר יציאת אדים מהתנור. העוגיות מוכנות כשהן יציבות מבחוץ אבל עדיין רכות מבפנים.