מתכון

עוגיות שקדים

פברואר 2019
4 דירוגים
עוגיות שקדים של שפית דיאנה רחמני. צילום: אפיק גבאי
עוגיות שקדים של שפית דיאנה רחמני. צילום: אפיק גבאי

שפית דיאנה רחמני אופה עוגיות שקדים נהדרות לפסח, שיכולות בקלות להתברג ברפרטואר הקבוע של נמנעים מגלוטן

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מקציפים במערבל את החלבונים לקצף יציב. מחליפים את וו ההקצפה במערבל לוו גיטרה.

2

מערבבים היטב בקערה את השקדים, אבקת הסוכר והקורנפלור. מקפלים בזהירות את תערובת השקדים לקצף החלבונים ב-2-3 פולסים. מוסיפים תמצית שקדים ומערבבים.

3

יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים שקד מולבן במרכז כל כדור.

4

מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, עם רווחים ביניהם. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד להזהבה עדינה, בערך 20 דקות (להיזהר מאפיית יתר). מצננים לחלוטין ומאחסנים בקופסה אטומה.