מתכון

עוגת אגוזים ושוקולד מהונגריה

פברואר 2020
9 דירוגים
עוגת אגוזים ושוקולד מהונגריה של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
עוגת אגוזים ושוקולד מהונגריה של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

למרות המוניטין הדחוס ודל הטעם שקיבלו קינוחי הפסח העוגה הזאת אוורירית ועשירה בטעמי אגוזים, קפה, ברנדי ושוקולד

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ

שימו לב – העוגה זקוקה לצינון מוחלט לפני הרכבתה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם

להרטבת העוגה

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים בתחתית התנור תבנית או סיר מלאים במים ומשמנים את התבנית.

מכינים את הטורט

2

מקציפים חלמונים עם 6 כפות סוכר 10-8 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה שמן ומקציפים עד שהוא נטמע.

3

מוסיפים אגוזים טחונים כף אחר כף. כשהם נטמעים בתערובת, מוסיפים קמח מצה באותה שיטה. מוסיפים קליפת לימון ועוצרים את פעולת המיקסר. אם התערובת דחוסה מדי (קשה לערבב בכף עץ), מוסיפים מיץ תפוזים; אם היא דלילה מדי (כשמרימים את כף הערבוב טיפות זולגות ממנה), מוסיפים כף נוספת של אגוזים טחונים.

4

מקציפים חלבונים בקערה נפרדת עם קורט מלח, סוכר וניל ו-2 כפות סוכר לקצף יציב (שאינו זולג כשהופכים את הקערה). מקפלים בעדינות רבע מהקצף בעזרת מרית לתוך תערובת החלמונים עד שהוא נטמע בתוכה. מקפלים רבע נוסף וכך ממשיכים עם כל הקצף. מעבירים את התערובת לתבנית.

5

אופים כ-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוך התנור (אם מוציאים אותה לפני הצינון, היא שוקעת).

מכינים את הקרם ומרכיבים את העוגה

6

ממיסים שוקולד מעל בן מארי. מוסיפים קפה תוך כדי ערבוב מתמיד וכשהוא מתאחד עם השוקולד, מוסיפים חלמון ומערבבים עד שהוא נטמע לתוך השוקולד. מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת בתערובת. מצננים לטמפ' החדר.

7

מעבירים את הקרם למקרר ל-10 דקות עד שהוא מתקשה מעט (מגיע למרקם של שוקולד למריחה), מוסיפים קוניאק ומערבבים.

8

חוצים את העוגה לרוחבה. מניחים את החלק העליון על משטח העבודה כשהחלק הפנימי כלפי מעלה. מזלפים קוניאק ידנית מעל שני חצאי העוגה. מורחים מחצית מהקרם על פני החלק התחתון של העוגה ומכסים עם החצי העליון. מורחים את שאר הקרם על פני כל העוגה ומחליקים. מפזרים אגוזים טחונים על פני העוגה ועל דפנותיה ומעטרים באגוזי פקאן שלמים.