מתכון

עוגת אגסים ומרציפן

מאי 2019
1 דירוגים
עוגת אגסים ומרציפן של ריקי ביטון. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
עוגת אגסים ומרציפן של ריקי ביטון. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

קינוח שמספק את השילוב המושלם בין אגסים לטעמי השקד של המרציפן

מתכון למרציפן ביתי 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לאגסים

לבלילה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים בסיר את האגסים עם מים, יין וסוכר עד לריכוך. מסננים, מקררים וחותכים לקוביות.

2

מערבבים בקערה קמח, תבלינים, אבקת אפייה וסודה לשתייה. בקערה נוספת מערבבים שמנת חמוצה עם וניל ויין.

3

בקערת מיקסר מקציפים את החמאה הרכה עם הסוכר, וכשהסוכר והחמאה הופכים לקרם אחיד מוסיפים את הביצים. מאחדים בין מסת החמאה למסה של השמנת החמוצה, ולבסוף מקפלים פנימה גם תערובת הקמח והתבלינים. כשמתקבלת בלילה אחידה מקפלים פנימה את האגסים וקוביות המרציפן.

4

משמנים היטב את התבניות, יוצקים פנימה את הבלילה ואופים בחום של 170 מעלות 30-35 דקות.