מתכון

עוגת בלינצ'ס מלוחה

מאי 2019
1 דירוגים
עוגת בלינצ'ס מלוחה של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
עוגת בלינצ'ס מלוחה של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

כדי לתת למנה מראה עדכני הכנתי אותו בצורת עוגת בלינצ׳סים שהפכה בשנים האחרונות לטרנדית - בעיקר בגרסה המתוקה

שילבתי במנה בין כמה סוגי פטריות ואת רוטב השמנת הנדוש הפכתי לרוטב מורניי המבוסס על בשמל מועשר בגבינת פרמזן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבלינצ'ס

לרוטב מורניי

לפטריות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבלינצ'ס

1

טורפים את מרכיבי הבלינצ'ס עד לקבלת בלילה חלקה.

2

מחממים מחבת טפלון בינונית, משמנים קלות, יוצקים שכבה דקה מאוד מהבלילה ומטגנים עד שהשוליים נפרדים מהמחבת. הופכים ומטגנים כחצי דקה נוספת. מעבירים לצלחת שטוחה וממשיכים כך עם יתר הבלילה. עורמים את הבלינצ'סים.

מכינים את הרוטב

3

ממסים את החמאה בקלחת. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים כדקה. מוסיפים חלב וטורפים היטב במטרפה עד שהתערובת חלקה. ממשיכים לבשל על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד לרתיחה והסמכה. מורידים מהאש ומוסיפים פרמזן, מוסקט ופלפל לבן. מערבבים עד שהגבינה נמסה. מצננים בטמפרטורת החדר.

מכינים את הפטריות

4

מחממים שמן זית במחבת רחבה ומקפיצים את הפטריות בכמה סבבים עם מלח ופלפל עד שהן מזהיבות - בכל פעם כמות שמכסה את המחבת בלבד. מעבירים לקערת ערבוב. כשכל הפטריות מוכנות מוסיפים תימין ושום, מערבבים היטב ומצננים.

 מרכיבים את העוגה

5

מניחים נייר אפייה גזור לקוטר תחתית של תבנית קפיצית בקוטר 22־42 ס"מ. מניחים בלינצ'ס ומורחים עליו 2 כפות נדיבות מרוטב המורניי, מפזרים מעל פטריות צרובות ומכסים בבלינצ'ס נוסף. ממשיכים כך עם כל הבלינצ'סים ומסיימים בפטריות.

6

לפני הגשה מחממים את העוגה ב־180 מעלות כ־10 דקות.