מתכון

עוגת גבינה, אננס טרי ונענע

מאי 2019
1 דירוגים
עוגת גבינה, אננס טרי ונענע של מיכל מוזס. צילום: דנה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת גבינה, אננס טרי ונענע של מיכל מוזס. צילום: דנה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

הניו יורק צ’יזקייק עשויה כולה מגבינת שמנת. בעוגה הזו מחצית מן הגבינה היא ריקוטה, ולכן מתקבלת עוגה קלילה יותר

המתכון בהשראתה של דונה היי עם כמה שינויים שלי, שתורמים לעוגה אוורירית וקלילה אפילו יותר. אני מגישה את העוגה עם פיסות אננס טרי ועלי נענע, שמשלימים את החוויה ומרעננים כל נגיסה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקלתית:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הקלתית:

2

שמים את כל החומרים בקערת מעבד מזון ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. משטחים את הבצק בתבנית.

3

אופים כ-12-10 דקות עד הזהבה. מצננים. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות.

מכינים את המלית ואופים:

4

מקציפים חלבונים במיקסר עם כוס סוכר לקצף יציב. מעבירים לקערה אחרת.

5

באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) שמים גבינות, חלמונים, את הסוכר שנותר, מיץ וקליפת לימון, תמצית וניל וקורנפלור ומערבלים עם וו הקצפה למרקם חלק.

6

מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה בתנועות קיפול עדינות. משמנים את דפנות התבנית ויוצקים פנימה את התערובת.

7

אופים כשעה עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה קלות. מכבים את התנור אך משאירים את העוגה בתנור עם דלת סגורה כשעתיים נוספות לצינון הדרגתי. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים למקרר למשך הלילה.