מתכון

עוגת גבינה בסיר אורז

דצמבר 2019
4 דירוגים
עוגת גבינה של רבקה ויזנפלד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
עוגת גבינה של רבקה ויזנפלד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

העוגה הזאת נותנת מענה לאנשים מאותגרי אפייה - אופים אותה בסיר אורז חשמלי, כך שהיא תמיד מתקבלת עסיסית להפליא

לפני שנתיים הצוות ב"תלפיות" קנה לי סיר אורז חשמלי כמתנת יום הולדת. מאז חיי הם לא אותם חיים, האורז לא אותו אורז והעוגה הזאת נותנת מענה לאותם אלפי אנשים מאותגרי אפייה שכמותי. עבור אלו שאין ברשותם רייס קוקר, מפורטת בהמשך דרך להכנת העוגה בתבנית רגילה.

עוגה בקוטר 20 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעוגה

לריבה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים ריבה

1

שמים אגסים, מיץ לימון וסוכר בסיר קטן. מניחים גרעיני אגסים, עלי דפנה ותרמילי הל (פותחים אותם בעזרת סכין קטנה) בשקית בד ומבשלים על להבה נמוכה כשעה עד שמתקבלת מרקחת סמיכה.

מכינים עוגה

2

שמים 75 גרם (1/4 כוס + כף גדושה) סוכר, חלמונים, יוגורט, חמאה מומסת וגבינת שמנת בקערה רחבה וטורפים היטב. מוסיפים קמח וטורפים לבלילה חלקה ואחידה.

3

מקציפים חלבונים בקערה נפרדת כ־3 דקות, מוסיפים מחצית מיתרת הסוכר (30 גרם) וממשיכים להקציף עוד כ־3 דקות לקצף תפוח. מוסיפים את יתרת הסוכר (30 גרם) ומקציפים כמה דקות לקצף יציב וחזק.

4

מקפלים את קצף החלבונים לתוך בלילת הגבינה בעזרת מרית.

5

משמנים את הכלי של הרייס קוקר במעט שמן קנולה ויוצקים את בלילת העוגה. סוגרים את המכסה ומאדים 50 דקות. הופכים בזהירות את העוגה על צלחת (כשהכלי משומן כראוי העוגה מחליקה החוצה בקלות) ומכסים מיד בסיר או קערה כדי למנוע מהעוגה להתייבש.

6

כשהעוגה מתקררת לחלוטין פורסים אותה לפרוסות ומגישים לצד הריבה.

אפייה ללא רייס קוקר

7

יוצקים את הבלילה לתבנית בקוטר 20 ס"מ. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר מלאה במים ואופים 50 דקות בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות.