מתכון

עוגת גבינה ולמון גראס

ינואר 2016
עוגת גבינה ולמון גראס. צילום: שרית גופן
עוגת גבינה ולמון גראס. צילום: שרית גופן

עוגה גבוהה, מרשימה ועשירה במרקם ובניחוח לימוני. שימו לב: העוגה צריכה להתייצב במקרר במשך יממה לפני ההגשה

לתבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס:

לבלילת העוגה:

לציפוי:

לבסיס:

לבלילת העוגה:

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס:

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.

2

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, מלח, ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים ביצים זו אחר זו ומערבלים עד שהן נטמעות. מוסיפים קמח ושקדים וומערבלים עד קבלת תערובת אחידה.

3

מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ ומניחים בבסיס התבנית. מסירים את שאריות הבצק ואופים 12 דקות, עד שהתחתית מתייצבת ומקבלת גוון מאט.

בינתיים מכינים את הבלילה:

4

מקציפים ביצים, סוכר ווניל עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. תוך כדי הקצפה, מוסיפים גבינה לבנה ואחריה למון גראס ושמנת חמוצה.

5

עוצרים את פעולת המיקסר. מקפלים קמח לבלילה רק עד לקבלת תערובת חלקה.

6

יוצקים את הבלילה על הבסיס האפוי ואופים כ-50 דקות עד שפני העוגה מתייצבים.

מכינים את הציפוי:

7

שוברים ומועכים מעט גבעול למון גראס בעזרת מכתש ועלי או ידית של סכין. מעבירים את הלמון גראס לקערה, מערבבים עם שמנת חמוצה, מכסים ומעבירים למקרר למשלך לילה.

8

מוציאים את הלמון גראס מהשמנת החמוצה. טורפים את השמנת הלימונית עם יתר חומרי הציפוי עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים על העוגה החמה עם צאתה מהתנור.

9

מצננים את העוגה על רשת ומעבירים למקרר ליממה לפחות.