מתכון

עוגת גבינה טבעונית עם רוטב וניל ופירות מקורמלים

דצמבר 2015
1 דירוגים
עוגת גבינה טבעונית עם רוטב וניל ופירות מקורמלים. צילום: שי סויסה
עוגת גבינה טבעונית עם רוטב וניל ופירות מקורמלים. צילום: שי סויסה

עוגה שחוגגת את השקד הישראלי ואת ופירות האביב, מבלי לוותר על טעמי הגבינה האופייניים כל כך לחג

לפני שהפך לחג החלב, חג שבועות היה ונשאר חג שבו נהנים מתנובת הארץ. הראל זכאים יצר עוגה שחוגגת את השקד הישראלי ואת ופירות האביב, מבלי לוותר על טעמי הגבינה האופיניים כל כך לחג.להכנת תערובת ה"גבינה" הטבעונית תצטרכו בד פשתן או חיתול טטרה שיעזרו לסחוט היטב את התערובת. על הדרך, תקבלו כמות גדולה של רוטב שתספיק גם לעוגה וגם לקינוחים נוספים.

זמן ההכנה כולל 50 דקות הכנה ו-4 שעות השריה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ל

להשרייה:

לקראמבל:

לפירות צלויים:

ל

להשרייה:

לקראמבל:

לפירות צלויים:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים קראמבל:

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. טוחנים במעבד מזון את מרכיבי הקראמבל עד לקבלת תערובת פירורית.

2

מפזרים את הפירורים בתבנית ואופים למשך כרבע שעה, עד שהם מזהיבים.

3

ניתן להכין את הקראמבל מראש ולשמור עד 4 ימים בקופסה אטומה במקום קריר.

מכינים "גבינת" שקדים ורוטב וניל:

4

משרים את השקדים במים פושרים למשך 4 שעות, מסננים וקולפים. אם משתמשים בשקדים מולבנים גרוסים – אפשר לדלג על שלב זה.

5

מוסיפים לשקדים את שאר רכיבי ה"גבינה" וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת תערובת במרקם גרגירי.

6

מסננים את התערובת דרך בד פשתן או חיתול טטרה וסוחטים היטב, עד שתערובת השקדים כמעט יבשה מנוזלים.

7

שומרים במקרר את הנוזל, שישמש כרוטב למנה.

אופים את תערובת "הגבינה":

8

מחממים תנור לחום מקסימלי. מחלקים את תערובת ה"גבינה" למנות אישיות בגודל של כחצי כוס. אופים בחלק העליון של התנור למשך כ-5 דקות, עד שנוצר קראסט על פני העוגה.

מכינים פירות מקורמלים:

9

מניחים במחבת גדולה סוכר, לימון וקוביות פרי. מבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והפירות מתרככים, אך שומרים על צורתם.

מרכיבים את העוגה:

10

מניחים כף או שתיים מהרוטב הקר על צלחת הגשה ומסדרים עליו את הפירות, הקראמבל והעוגה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.