מתכון

מרובעי עוגת גבינה לימונית עם מחית פירות יער

פברואר 2019
1 דירוגים
מרובעי עוגת גבינה לימונית עם מחית פירות יער של הילה יבניאלי־בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי
מרובעי עוגת גבינה לימונית עם מחית פירות יער של הילה יבניאלי־בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי

חיתוכיות עוגת גבינה שמקבלות את אפקט הוואו בזכות שיוש פירות היער

מצננים את העוגה לפחות שעתיים לפני ההגשה

כלים: תבנית 22×33, מרופדת בנייר אפייה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתחתית

למחית פירות יער

למלית הגבינה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

תחתית:

1

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר וקליפת הלימון עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים מעט, רק עד לאיחוד.

2

משטחים את הבצק בתבנית בעזרת כף היד או תחתית של כוס עטופה בניילון נצמד.

3

אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור ומקררים בצד.

מחית פירות יער:

4

מניחים בסיר בינוני את תערובת הפירות, הסוכר, קליפת הלימון המגוררת ומיץ הלימון.

5

מבשלים על אש בינונית 10-5 דקות תוך ערבוב כל כמה שניות עד שהפירות מתרככים מעט. מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון.

תערובת הגבינה:

6

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים גבינת שמנת, סוכר, קליפת לימון מגוררת ווניל. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו עד לאיחוד.

7

יוצקים את תערובת הגבינה על התחתית החמימה ומיישרים. מניחים באופן רנדומלי ("מפילים") קבוצות-קבוצות של מחית פירות יער מעל שכבת הגבינה.

8

לוקחים סכין ובעדינות מעבירים את הקצה שלה בין שכבת פירות היער והגבינה ליצירת מראה של שיש.

9

אופים בחלק האמצעי של התנור במשך 40-30 דקות עד שהמילוי מתייצב. מקררים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לצינון לפחות שעתיים לפני ההגשה.

הגשה:

10

חותכים את העוגה למרובעים ומגישים. ניתן לקשט במעט אבקת סוכר.