מתכון

עוגת גבינה עם גרנולה וקרם יוגורט, וניל והל

3 דירוגים
עוגת גבינה עם גרנולה וקרם יוגורט, וניל והל של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות
עוגת גבינה עם גרנולה וקרם יוגורט, וניל והל של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות

נכון, קינוחי כוס אישיים הם טרחה לא קטנה, אבל נראה אתכם מוצאים פינוק מתוק יותר

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעוגה

לקרם יוגורט

לסירופ סוכר הל

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לעוגה

1

טורפים את כל החומרים ביחד עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים. יוצקים לתוך תבנית מלבנית קטנה, ואופים 45 דקות בחום של 160 מעלות או עד שהעוגה מזהיבה ורוטטת במרכז. מצננים לילה במקרר.

לקרם יוגורט

2

בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב, השמנת, הסוכר והווניל. טורפים בקערה את החלמונים והקורנפלור. שופכים חצי מהתערובת החמה על הביצים וטורפים במהירות. מחזירים את הסיר לאש ושופכים את תערובת הביצים אל הסיר דרך מסננת. מערבבים היטב עד להסמכה.

3

מעבירים לקערת המיקסר דרך מסננת ומצננים בעזרת וו גיטרה. כשהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר מוסיפים את היוגורט ומצננים לילה במקרר. כשהתערובת קרה, מקציפים מעט בעזרת מטרפה.

לסירופ סוכר

4

יוצקים את המים לסיר, מוסיפים את שאר חומרי הסירופ ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל ומצמצמים את הסירופ על אש נמוכה עד לחצי הכמות. מקררים היטב.

להרכבת המנה

5

משרים את הגרנולה ואת פרוסות הקיווי בסירופ הסוכר למשך שעה. קורצים מעוגת הגבינה עיגולים בגודל תחתית כוסות ההגשה. מסדרים את העיגולים בתחתית כל כוס. מעל מפזרים מתערובת הגרנולה שהושרתה בסירופ. מזלפים מקרם היוגורט ומפזרים שוב תערובת גרנולה מעל. מסדרים את פרוסות הקיווי מעל ומגישים.