מתכון

עוגת גבינה עם קרם אספרסו ושקדים מקורמלים

דצמבר 2015
11 דירוגים
עוגת גבינה עם קרם אספרסו ושקדים מקורמלים. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף
עוגת גבינה עם קרם אספרסו ושקדים מקורמלים. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף

השף אביב משה לוקח תערובת אספרסו עוצמתית והופך אותה לקרם אלגנטי לעוגת גבינה

אפשר לקרמל גם פיסטוקים או בוטנים, או להוסיף לקרם האספרסו תבלינים כמו הל. שימו לב: העוגה זקוקה לצינון של לילה לפני ההגשה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשקדים מקורמלים:

לעוגה:

לקרם אספרסו:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים שקדים מקורמלים:

1

עורכים נייר אפייה על השיש. מחממים סוכר במחבת לקרמל. מסירים מהכיריים, מוסיפים שקדים ומערבבים. יוצקים על נייר האפייה בשכבה דקה ומצננים. קוצצים גס.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים עוגת גבינה:

3

טורפים בקערה גבינה לבנה, גבינת שמנת, ביצים, חלב וסוכר. מנפים מעל קמח וקורנפלור ומערבבים. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל רבע מהשקדים המקורמלים. אופים 40 דקות עד הזהבה. מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

מכינים קרם אספרסו:

4

מקציפים חלמונים ואבקת סוכר 5 דקות. מוסיפים בהדרגה שמנת ומערבלים 2 דקות לקרם יציב. מוסיפים אספרסו ומערבלים עד שהוא נבלע בקרם.

מגישים:

5

פורסים עוגה לצלחות אישיות. יוצקים מעל קרם אספרסו ומפזרים שקדים מקורמלים.

להגשה כמו בתמונה: קורצים עיגולים מהעוגה בעזרת רינג קטן. מניחים בכוס קטנה, יוצקים מעל קרם אספרסו ומפזרים שקדים מקורמלים ורצועות דקיקות של קליפת תפוז.