מתכון

עוגת גבינה קנדית

3 דירוגים
עוגת גבינה קנדית עטופה בבצק פילו, קונדיטור יואב דקלבאום. צילום: רן בירן
עוגת גבינה קנדית עטופה בבצק פילו, קונדיטור יואב דקלבאום. צילום: רן בירן

את העוגה הזאת פגשתי כשעבדתי בקנדה, הקונדיטורית הקפיאה עוגת גבינה, עטפה אותה בפילו ואפתה שוב, התוצאה מדהימה!

  • 1 תבנית בקוטר 24 ס"מ
  • 1.5 שעות + לילה לצינון העוגה
  • קל
  • כשר
  • עוגות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס:

לעוגה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס:

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ. מעבדים את כל רכיבי הבסיס בפולסים במעבד מזון לפירורים דקים (בעובי פירורי לחם) ומעבירים לתבנית. מהדקים מעט ואופים כ 20 דקות עד שהבסיס משחים. משאירים את התנור חם.

מכינים את העוגה:

2

בינתיים: ממיסים בבן מארי (סיר או קערה שנמצאת בתוך סיר של מים חמים) את השמנת והשוקולד ומערבבים לאיחוד.

3

מערבבים במיקסר במהירות נמוכה עם וו גיטרה את הגבינה, הסוכר, הביצים ומחית הווניל לתערובת אחידה.

4

מוסיפים לתערובת הגבינה את השוקולד והשמנת הממומסים ומערבבים במיקסר לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ואופים כ-30 דקות (עדיין על 170 מעלות) עד שהעוגה יציבה.

5

מקררים את העוגה לילה במקרר או בפריזר ומחלצים מהתבנית (העוגה נשארת רק על בסיס התבנית).

6

מחממים את התנור ל-170 מעלות, מורחים את עלי הפילו בחמאה מומסת משני הצדדים בעזרת מברשת. עוטפים את העוגה בעלי הפילו תוך שמהדקים אותם לבסיס (ראו תמונה) ואופים כ-20 דקות עד שבצק הפילו מזהיב.

עוגת גבינה קנדית עטופה בעלי פילו, קונדיטור יואב דקלבאום. צילום: רן בירן

הסיפור מאחורי העוגה – אלון הדר מבקר אצל הקונדיטור יואב דקלבאום בעמק חפר 

עוד מתכוני פילו מצטיינים של דקבלאום:

מאפה פילו עם קרם וניל

פורטוקלופיטה – עוגה יוונית מסורתית מיוגורט, תפוזים, שמן זית וקרעי בצק פילו