מתכון

עוגת גבינה בסגנון ניו יורק, ברוטב תפוזים

יוני 2019
1 דירוגים
עוגת גבינה בסגנון ניו יורק, ברוטב תפוזים של שפית לירז שדה. צילום: אפיק גבאי
עוגת גבינה בסגנון ניו יורק, ברוטב תפוזים של שפית לירז שדה. צילום: אפיק גבאי

זה נכון, העוגה המהממת הזו אולי דורשת מעט השקעה. אבל הטעם המענג שלה מצדיק כל דקה במטבח

כלים: רינגים בקוטר 8, יריעת נייר כסף ויריעת ניילון נצמד.

לזמן ההכנה יש להוסיף שעתיים לצינון הרוטב.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעוגה

לרוטב התפוזים

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

פורשים יריעה של נייר כסף ומעליה ניילון נצמד באותו גודל. עוברים על היריעות במטלית לחה ונקייה כדי להצמיד אותן זו לזו. חותכים בסכין ריבועים בגודל 15x15 ס"מ, עוטפים צמוד לרינג ומסדרים את הרינגים בתבנית אפייה.

לעוגה

2

מקציפים את הגבינה במערבל מזון עד קבלת מרקם חלק. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבל עד שנוצרת בלילה אחידה. מוסיפים את הביצים אחת-אחת (לאחר שביצה "נעלמת" בבלילה, מוסיפים עוד אחת. מקציפים לא יותר מחצי דקה). מוסיפים את הווניל והקליפה המגוררת ומערבבים ידנית. מוסיפים את השמנת החמוצה.

3

מעבירים את הבלילה לרינגים וממלאים עד גובה שני שלישים. מוסיפים לתבנית האפייה מים סביב הרינגים עד גובה שליש מהרינג, ואופים 18-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.

לרוטב התפוזים

4

מביאים לרתיחה בסיר עם תחתית כפולה את מיץ התפוזים ומיץ הלימון. ברגע שהנוזל רותח, מוסיפים לסיר את החמאה עם מחצית מכמות הסוכר. מערבבים את הביצים עם יתרת הסוכר ומבצעים השוואת טמפרטורות: מעבירים מהנוזל החם אל הביצים לאט-לאט עד עליית טמפרטורה בקערת הביצים. מחזירים את הבלילה אל הסיר וממשיכים לבשל את הבלילה על להבה בינונית תוך ערבוב, עד הסמכה. מסירים מהאש ומסננים.

5

מעבירים את הרוטב לקערה נקייה ומתחתיה קערה עם קרח ומעט מים, לצינון מיידי של הרוטב. מעבירים את הרוטב לקופסה ומקררים לפחות שעתיים.

להגשה

6

מזליפים מהרוטב לצלחת. מניחים את העוגה על הרוטב, מקשטים בפירות יער או בתותים (או בכל פרי אחר לפי הטעם).