מתכון

עוגת דבש וציפורן

19 דירוגים
עוגת דבש וציפורן של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
עוגת דבש וציפורן של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

היא עשירה בנוזלים ולכן עסיסית ורכה וההקצפה של החלבונים בנפרד הופכת אותה לאוורירית במיוחד

עוגת דבש שאימא שלי מכינה כל שנה ואני מאוהבת בה מאז הילדות. הידע בקונדיטוריה עזר לי להבין מה הופך אותה לטובה יותר מעוגות דבש שגרתיות. אז נכון, היא טיפה יותר מורכבת להכנה מעוגה בחושה רגילה, אבל עדיין קל יחסית להכין אותה, והתוצאה מדהימה.

2 תבניות אינגליש קייק

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים קלות את התבניות.

2

שמים בקערה שמן, מים, דבש, סוכר וחלמונים וטורפים לאיחוד. מוסיפים קמח, ציפורן, קפה נמס, אבקת אפייה וסודה לשתייה וטורפים לתערובת אחידה ללא גושים.

3

שמים חלבונים וסוכר בקערת מיקסר ומקציפים על מהירות גבוהה לקצף תפוח ויציב.

4

מקפלים 1/3 מקצף החלבונים לתוך תערובת הקמח והביצים בעדינות כדי לא לשבור את הקצף, חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות לקבלת תערובת אחידה.

5

יוצקים את התערובת לתבניות ואופים 40־50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מכינים ציפוי

6

שמים בקערה אבקת סוכר וציפורן ומערבבים היטב. מוסיפים מים בהדרגה, בכל פעם 1־2 כפות ומערבבים. ממשיכים עד שמתקבלת תערובת בסמיכות של טחינה סמיכה. יוצקים את הציפוי על העוגה אבל רק אחרי שהעוגה מגיעה לטמפרטורת חדר - חום יפגע במרקם של הציפוי.