מתכון

עוגת טראפל

פברואר 2019
עוגת טראפל של קונדיטורית נטע דביר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: קרן ברק
עוגת טראפל של קונדיטורית נטע דביר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: קרן ברק

אנשי לינדט והקונדיטורית נטע דביר מציעים מתכון מושקע לעוגת טראפל, כדי להראות שאתם אוהבים

כלים:

תבנית קפיצית של 26 ס"מ.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשכבת הבסיס

לשכבת שוקולד שחורה

לשכבת שוקולד לבנה

לשכבת הבסיס

לשכבת שוקולד שחורה

לשכבת שוקולד לבנה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לשכבת הבסיס

1

מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.

2

ממסים את השוקולד בסיר כפול (בן מרי) על מנת שלא יישרף.

3

מערבבים היטב את החמאה, המלח והסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לתערובת את החלמונים אחד-אחד, ומערבבים אחרי הוספת כל חלמון. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס.

4

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים, בהדרגה מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד שהתערובת קשה.

5

בעדינות מקפלים לתערובת השוקולד בכל פעם שליש מקציפת החלבונים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים בעדינות.

6

אופים במשך 30-40 דקות. אחרי 30 דקות בודקים אם השכבה מוכנה באמצעות נעיצת קיסם. אם הוא יוצא יבש, השכבה מוכנה, אם הוא לח ממשיכים לאפות עוד כמה דקות. מניחים להתקרר מעט, ומטפטפים מעל העוגה ליקר קפה.

לשכבה השחורה

7

ממסים ½ מהשוקולד השחור הקצוץ על אש קטנה. מקררים מעט.

8

מקציפים את השמנת עד למרקם סמיך אך לא קשה מדי. מקפלים את השמנת לתוך השוקולד המומס. מורחים את תערובת השמנת והשוקולד המומס על בסיס העוגה. מנערים את העוגה קלות על מנת לבדוק שאין בועות אוויר, ומניחים במקרר.

לשכבה לבנה

9

מכינים באותו אופן כמו את השכבה השחורה. מורחים מעל השכבה השחורה ומאחסנים במקרר עד להגשה.