מתכון

עוגת סולת מלאה במי סוכר

פברואר 2019
2 דירוגים
עוגת סולת מלאה במי סוכר עם ריבת שרי מתובלת בתבליני תה של עגבניות של שף מורן לידור. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: מורן לידור
עוגת סולת מלאה במי סוכר עם ריבת שרי מתובלת בתבליני תה של עגבניות של שף מורן לידור. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: מורן לידור

מתכון מיוחד לעוגת סולת שמגיעה עם ריבת שרי מתובלת בתבליני תה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למי סוכר

לריבת שרי

לעוגת סולת

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

למי סוכר

1

מכניסים את כל החומרים לסיר, מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס ומקררים לטמפרטורת החדר.

לריבת שרי

2

מניחים את החומרים בסיר, מערבבים כמה סיבובים ומחממים על להבה נמוכה למשך כ-40 דקות (עד קבלת ריבה).

לעוגת סולת

3

מקציפים את הביצים, המלח והסוכר לתערובת תפוחה.

4

מערבבים את השמנת, מיץ התפוזים והשמן.

5

מערבבים את כל החומרים היבשים שנותרו ומחברים לתערובת השמנת, מיץ התפוזים והשמן.

6

מערבבים את המסה שהתקבלה בזהירות, מקפלים אותה לתערובת הביצים ומוזגים לתבנית.

7

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות. כשצבע העוגה זהוב, תוקעים קיסם ומוודאים שהוא נשאר עם פירורים לחים.

8

מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את סירופ הסוכר עד שהיא סופגת את כולו. מקררים בטמפרטורת החדר, חותכים ומגישים עם ריבת שרי בצד.