מתכון

עוגת פרג של לחמנינה

1 דירוגים
עוגת פרג של לחמנינה. צילום: דניאל לילה
עוגת פרג של לחמנינה. צילום: דניאל לילה

מדובר באחד המאפים הנחשקים של "לחמנינה". אם אתם מחובבי הפרג - העוגה הזו תהיה שווה את ההשקעה שלכם

“סבתא שלי עלתה ארצה מהונגריה עם ספר עב-כרס שבו היא תיעדה את המתכונים שעברו במשפחה,” מספרת הדר נש. “לצערנו הספר אבד. המתכון היחיד שהספקנו לשחזר לפני שסבתי הלכה לעולמה היה של עוגת הפלודן המפורסמת שלה.” הדר כלל לא התכוונה להכניס את העוגה לתפריט של המאפייה, כיוון שהיא דורשת עבודה רבה: חייבים לרדד את הבצק דק מאוד ולסדרו בחמש שכבות, כשביניהן שלוש מליות שונות — אגוזים, פרג וריבת תות.
לפני שנתיים וחצי הדר הביאה מעט מהעונג הרך הזה לישיבת צוות, והעובדים לא הניחו לה עד שהסכימה להכניס את העוגה המשפחתית לתפריט הקונדיטוריה. כיום מדובר באחד המאפים הנחשקים של “לחמנינה” לצד לחם נלסון המיתולוגי. בקונדיטוריה מכינים אותה בימי שלישי, כדי שתספיק לנוח שלושה ימים במקרר ותהיה במיטבה ביום שישי. במהלך המנוחה שכבות המלית נספגות היטב בבצק ונוצר פסיפס נפלא של מרקמים וטעמים. אם אתם לא מצליחים להתאפק — אפשר להתחיל ליישר גם אחרי יממה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק פרסבורגר:

למלית פרג ותפוחים:

למלית אגוזים:

להרכבה:

לזיגוג:

לקישוט:

לבצק פרסבורגר:

למלית פרג ותפוחים:

למלית אגוזים:

להרכבה:

לזיגוג:

לקישוט:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.

מכינים את מלית הפרג והתפוחים:

2

שמים את כל החומרים למעט פרג ותפוחים בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים 3 דקות עד להסמכה. מסירים מהכיריים, מוסיפים תפוחים, מערבבים ומצננים.

מכינים את מלית האגוזים:

3

מערבבים את החומרים בקערה בינונית לתערובת אחידה.

מרדדים, מרכיבים ואופים:

4

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5

מניחים את 5 חלקי הבצק על משטח מקומח קלות ומרדדים לעלים דקים בגודל התבנית.

6

מניחים עלה בצק בתבנית, מורחים עליו מחצית מכמות הריבה בשכבה אחידה ומעל משטחים מחצית ממלית הפרג. מכסים בעלה בצק נוסף, מפזרים מחצית מכמות מלית האגוזים ומטפטפים מחצית מכמות השמן. מניחים מעל עלה בצק נוסף וחוזרים על הרכבת המליות באותו האופן. מסיימים עם עלה הבצק האחרון. מברישים בתערובת חלמונים ושמנת ומפזרים פרג.

7

אופים כשעה עד שהעוגה מזהיבה בצורה יפה ואפויה היטב.

8

מצננים ושומרים עד שבוע במקרר. מגישים בטמפ’ החדר.