מתכון

עוגת שוקולד ושקדים מבולוניה

דצמבר 2015
23 דירוגים
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

למרות השימוש בקציפת החלבונים מדובר בעוגה מהזן הסופר-שוקולדי העסיסי והדחוס

בולוניה היא לא רק מולדת רוטב הבולונז, אלא גם המקום בו נולדה העוגה השוקולדית, העסיסית והדחוסה הזו.
את בולוניה כולנו מכירים כמולדת רוטב הבולונז, אבל לעיר המכונה “לה גראסה” (השמנה) יש עוד כמה מהלכים קולינריים ראויים לציון, למשל העוגה הזאת. למרות השימוש בקציפת החלבונים מדובר בעוגה מהזן הסופר-שוקולדי העסיסי והדחוס. העוגה נטולת קמח ולכן מתאימה לפסח.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בתחתית ובשוליים ומרפדים בנייר אפייה.

2

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על ביין מארי. מסירים מהאש. מוסיפים שקדים, חלמונים, קליפת תפוז מגוררת וליקר ומערבבים לתערובת אחידה.

3

מקציפים חלבונים וסוכר 6-5 דקות לקצף יציב אך לא נוקשה. מערבבים רבע מהקצף לתוך תערובת השוקולד. מקפלים לתערובת השוקולד מחצית מהקצף הנותר בזהירות, ואז את שאר הקצף. מעבירים לתבנית.

4

אופים כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח עם פירורים.

גיוון: לפני ההגשה יוצקים על העוגה גנאש שוקולד.