מתכון

עוגת שוקולד-מרציפן

אשתי מירב משוגעת על שוקולד ומרציפן, והעוגה הזו מוקדשת לה

מרץ 2025
עוגת שוקולד-מרציפן | צילום: KamranAydinov on Freepik
עוגת שוקולד-מרציפן | צילום: KamranAydinov on Freepik

מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל. לקבלת עוגה מרשימה במיוחד השתמשו בתבנית בצורת קשת — להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 160 מעלות.

2

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

3

מקציפים ביצים עם סוכר ומלח במיקסר כ 5 דקות במהירות בינונית לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבלים לתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת אפייה וחלב ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה.

4

יוצקים לתבניות ומחליקים. מפזרים מעל מרציפן.

5

אופים 45-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

6

מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.