מתכון

עוגת שוקולד-קוקוס אפויה בצנצנות אישיות

ינואר 2016
עוגת שוקולד-קוקוס אפויה בצנצנות אישיות. סגנון: אוריה גבע | צילום: דניה ויינר
עוגת שוקולד-קוקוס אפויה בצנצנות אישיות. סגנון: אוריה גבע | צילום: דניה ויינר

מרקם העוגה נע בין מוס לפאדג’. אפשר לצפות בגנאש על בסיס שמנת או בקרם שוקולד-קוקוס פרווה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם שוקולד:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-140 מעלות ומניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור.

מכינים את העוגות:

2

ממיסים שוקולד ושמן קוקוס (הקוקוס מתמצק בטמפ’ של מתחת ל-24 מעלות. מצננים ושוקלים כמות מדויקת) מעל בן מארי או במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה.

3

מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות לתערובת בהירה ואוורירית. מקפלים פנימה את השוקולד המומס ולאחר מכן חלב קוקוס.

4

ממלאים את הצנצנות בבלילת העוגה עד 2/3 גובהן בעזרת מצקת.

5

אופים 25 דקות עד שהעוגות תופחות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא לח.

6

מצננים ומכסים במכסים. שומרים מחוץ למקרר עד 3 ימים.

מכינים קרם שוקולד חלבי:

7

מביאים חלב קוקוס לסף רתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים שוקולד ומערבבים. מצננים לטמפ’ החדר.

8

מקפלים קצפת לתערובת השוקולד. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ושומרים במקרר 30 דקות לפחות ועד 24 שעות.

לפני ההגשה:

9

מזלפים קרם על העוגות, מפזרים קוקוס ומגישים מייד.

גיוון: מצפים את העוגה בקרם שוקולד-קוקוס פרווה מביאים כוס (240 מ”ל) קרם קוקוס 18% שומן לסף רתיחה. מניחים 240 גרם שוקולד מריר קצוץ בקערה ויוצקים עליו את קרם הקוקוס החם. מערבבים היטב, מצננים מעט ומצפים את העוגות.