מתכון

עוגת שמרים ממולאת בממרח אגוזי לוז

אוקטובר 2016
1 דירוגים
צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

עוגת שמרים במילוי שוקולד אגוזים. במקום לקלוע את העוגה לצמה מעצבים אותה כשבלול, כך שהמלית נחשפת לאחר הפריסה

מתכון לעוגה בקוטר 24 ס"מ 

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית:

להברשה:

לבצק:

למלית:

להברשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כ-8 דקות לקבלת בצק חלק, רך וקטיפתי. מכסים ומתפיחים במקרר במשך הלילה. הבצק כמעט מכפיל את נפחו.

ממלאים, מעצבים, מתפיחים שוב ואופים:

2

משמנים תבנית ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.

3

מעבירים את ממרח השוקולד לשקית זילוף ללא צנתר וגוזרים פתח בקוטר ½1 ס”מ.

4

מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 40×50 ס”מ וחותכים אותו ל-4 רצועות בגודל 10×50 ס”מ.

5

מזלפים באמצע כל רצועה לאורכה פס שוקולד עבה ומקפלים לשניים לכל האורך, כך שהממרח מכוסה היטב. סוגרים את הרצועה הראשונה בצביטות קלות ומגלגלים לשבלול. מניחים את השבלול במרכז התבנית כשהתפר כלפי מטה.

6

ממלאים רצועת בצק נוספת, סוגרים ומצמידים לשבלול הקיים ליצירת שבלול גדול יותר. ממשיכים כך גם עם הרצועות הנוספות עד שמתקבל שבלול גדול. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

7

מחממים תנור ל-190 מעלות.

8

מורחים בביצה ואופים כ-30 דקות להזהבה יפה. מצננים ומגישים.