עוגת השמרים המנצחת של רביבה וסיליה זוכה למילוי מתוק של קרם פטיסייר מפנק וצימוקים

עבור תבנית אינגליש קייק בגודל 25X11 ס"מ

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק שמרים

לקרם פטיסייר

לבצק שמרים

לקרם פטיסייר

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים בצק שמרים

1

מכינים בצק שמרים: מפוררים את השמרים בקערת מיקסר. מוסיפים 3 ביצים וטורפים ידנית. מוסיפים את שאר הביצים, סוכר, קמח ומלח ומערבלים עם וו לישה 6־8 דקות. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מכדררים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

מכינים קרם פטיסייר

2

מביאים לסף רתיחה חלב ומחצית מכמות הסוכר. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים עם קורנפלור ויתר הסוכר. עושים השוואת טמפרטורות עם החלב (מוזגים מעט מתערובת החלב לתערובת החלמונים) ומעבירים את החלמונים לסיר החלב. מבשלים את הקרם עד לדרגת לסמיכות הרצויה. מוסיפים חמאה ומערבבים כ־2 דקות עד שהקרם אחיד וחלק. מסירים מהאש ומעבירים למקרר.

מרכיבים את העוגה

3

מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 28 ס”מ ובעובי 1/2 ס”מ.

4

מורחים כ־250 גרם קרם פטיסייר ומפזרים 10 צימוקים על כל עיגול בצק. מגלגלים את הבצק לרולדה ומעבירים למקרר לכ־1/2 שעה. חותכים כל רולדה באמצעה עד ל־5 ס”מ מהקצה ומסובבים את שני החלקים למעין בורג. מקפלים את הקצוות מתחת לעוגה.

5

מעבירים את העוגות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים כשעתיים וחצי.

6

מחממים תנור ל־150 מעלות. מברישים את העוגות בביצה טרופה ואופים בתנור 30־40 דקות עד שהעוגות משחימות. בתום האפייה מברישים את העוגות בסירופ סוכר.