מתכון

עוגת תבלינים ריחנית

מרץ 2019
1 דירוגים
עוגת תבלינים ריחנית של תום פרנץ. צילום: אפיק גבאי
עוגת תבלינים ריחנית של תום פרנץ. צילום: אפיק גבאי

זו עוגה אמריקאית שיש בה המון תבלינים. אל תוותרו על אף אחד מהם - המכלול הוא שהופך אותה לכל כך מיוחדת במינה

ניתן להשתמש גם בתבנית קוגלהוף עגולה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

לקערה גדולה מנפים את הקמח ומוסיפים קורנפלור, אבקת אפייה, סוכר חום ואת כל התבלינים. מערבבים היטב במיקסר יד (או במערבל). מוסיפים בהדרגה את קוביות המחמאה תוך ערבוב (נוצרים כדורי בצק קטנטנים). בסוף התערובת פירורית ולחה.

2

טורפים את החלב, הביצים ותמצית הווניל יחד בכוס נוחה למזיגה. מוזגים את תערובת הנוזלים לתערובת הקמח בשלוש-ארבע מזיגות תוך כדי ערבול. לאחר הוספת כל הנוזלים מערבלים רק עוד 15 שניות, עד שהתערובת חלקה.

3

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבניות האינגליש קייק או הקוגלהוף. יוצקים את הבלילה לתבניות ומעבירים לתנור החם לאפייה של כ-35 עד 40 דקות עד שהעוגות מתייצבות וקיסם הננעץ בהן יוצא עם פירורים לחים. מצננים על גבי רשת לפני ההגשה והפריסה.

להגשה

4

אפשר להוסיף זיגוג בניחוח הדרים: מערבבים 100 גר' אבקת סוכר עם 2-3 כפות מיץ תפוזים לקבלת משחה נוזלית, ומורחים מעל העוגה בצורה נאה.