מתכון

עוף בטאבון ממולא בחיטה ומנגולד

ספטמבר 2016
עוף בטאבון ממולא בחיטה ומנגולד. צילום: אסף אמברם | סגנון: דלית רוסו
עוף בטאבון ממולא בחיטה ומנגולד. צילום: אסף אמברם | סגנון: דלית רוסו

החום מעניק לעוף פריכות וצבע שחום עמוק ומגרה. בסוף הצלייה מברישים את העוף בדבש, שנותן לו זיגוג מקסים

למתכון הזה רצוי להשתמש בטאבון. אש, עשן והרבה טעם – כך תפיקו את המיטב מהבשר, העופות והדגים שלכם גם בערב החג וגם לאורך כל השנה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים טאבון לחום בינוני.

2

מערבבים את חומרי המלית, ממלאים את העוף וקושרים לו את הרגליים. מברישים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

3

מפזרים בתבנית פרוסות בצל ולימון ומניחים עליהן את העוף. מסדרים לידו אגסים ותמרים.

4

 צולים 50-40 דקות.

5

 מחממים מעט את הדבש ומברישים בו את העוף. מחזירים לעוד 5 דקות להשחמה וזיגוג.