מתכון

עוף בלימון

תמצית המטבח הסיני: שילוב חזק בין מתוק-חמוץ-חריף

מרץ 2025
עוף בלימון של של רות אוליבר. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: אילן נחום)
עוף בלימון של של רות אוליבר. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: אילן נחום)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מטגנים את העוף: מערבבים בשקית ניילון קמח, מלח, פלפל ופפריקה. מכניסים את נתחי העוף ומנערים.

2

מחממים ווק עם שמן ומטגנים את הקוביות רבע כמות בכל פעם דקה-שתיים מכל צד. מניחים בצד.

3

מכינים את הרוטב ומבשלים יחד: מביאים לרתיחה בווק את כל חומרי הרוטב למעט מים וקורנפלור.

4

מערבבים קורנפלור עם מים, מוסיפים לווק תוך כדי ערבוב ומבשלים עד שמתחיל להסמיך. מוסיפים את העוף, מבשלים יחד 3-2 דקות ומגישים עם אורז או נודלס