מתכון

עוף ממולא בבשר וביצים מקושקשות

יוני 2021
עוף ממולא בבשר וביצים מקושקשות של שף אבי לוי (צילום: אילן נחום)
עוף ממולא בבשר וביצים מקושקשות של שף אבי לוי (צילום: אילן נחום)

את העוף הממולא בביצים אוכלים באופן מסורתי בארוחה המפסקת לפני יום הכיפורים וכן בסעודה שלאחר שבירת הצום

“הוא ממש נהדר מייד כשהוא יוצא מהתנור,” אומר אבי, “אבל בחימום חוזר הוא היה מתייבש. לכן החלטתי להוסיף לו זיגוג של שמן זית ועשבי תיבול, שמוסיף טעם ושומר על העסיסיות."

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לזיגוג

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הזיגוג

1

מרסקים את החומרים למעט השמן והלימון במעבד מזון. מוסיפים שמן בהדרגה תוך כדי ערבול. מוסיפים מיץ לימון בבת אחת תוך כדי ערבול ומכבים את מעבד המזון.

2

מוסיפים ביצים ומערבבים (כמו שמכינים חביתה מקושקשת) עד שהן נקרשות והופכות לפירורים. בשלב הזה כדאי לטעום ולתקן תיבול. מסירים מהכיריים ומצננים.

מכינים את המלית

3

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל ושום להזהבה. מוסיפים מלח, פלפל ופפריקה ומערבבים. מוסיפים בשר ומטגנים כדקה ללא ערבוב. מפוררים את הבשר בעזרת מזלג ומטגנים כ-4 דקות עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים כמון וצ’ילי גרוס ומערבבים.

ממלאים ואופים

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

ממלאים את העוף בתערובת הבשר וסוגרים בעזרת קסמי שיניים. יוצקים את הזיגוג על העוף ומעסים. מסדרים את העוף בתבנית, כשהפתח עם המלית כלפי מעלה.

6

צולים כשעה, הופכים וצולים עוד חצי שעה.

7

מעבירים לצלחת הגשה, מסלקים את הקיסמים וחותכים לאורך. יוצקים את הזיגוג שנשאר בתבנית על המלית.