מתכון

עוף ממולא במעורב ירושלמי

ספטמבר 2017
צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע
צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע

טוויסט חגיגי לקלאסיקה הירושלמית - מטגנים בצל, טחולים, כבדים, לבבות וחזה עוף, מוסיפים תיבול נועז וממלאים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל כ-5 דקות עד הזהבה. מוסיפים טחולים, לבבות וכבדים ומטגנים 5-4 דקות עד שהם מחליפים צבע אך לא מוכנים לגמרי. מצננים ומעבירים לקערה.

2

מוסיפים עוף טחון, תבלינים וצנוברים ומערבבים.

ממלאים את העוף וצולים:

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עם שוליים.

4

ממלאים את העוף, מותחים את העור וסוגרים בעזרת שיפוד עץ. קושרים את הרגליים בחוט שפגאט ומניחים בתבנית. מעבירים את יתר המלית לשקית קוקי, סוגרים ומחוררים עם קיסם. מניחים את השקית בתבנית לצד העוף.

5

מערבבים בקערה קטנה 3 כפות שמן זית, כורכום, גאראם מסאלה, שום, דבש ומלח ומעסים בתערובת את העוף מכל צדדיו. לאותה קערה יוצקים יין, מערבבים ויוצקים סביב העוף. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

6

צולים 45 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים על העוף מעט מנוזלי הצלייה וצולים עוד 30 דקות לפחות עד שהעוף שחום ויפה. מדי פעם יוצקים על העוף מנוזלי הצלייה.

מצמצמים את הרוטב ומגישים:

7

מעבירים את העוף לצלחת הגשה ומפזרים סביבו את המלית משקית הקוקי.

8

מעבירים את נוזלי הצלייה לסיר קטן ומצמצמים עד שמסמיך. יוצקים מהרוטב על הבשר ומגישים.