מתכון

עוף פיקאטה בקרם עגבניות ובצל

הרוטב מבוסס על המתכון הנפלא של בת’ איילון מתוך “ספר הפסטה הגדול”

עוף פיקאטה בקרם עגבניות ובצל | צילום: Freepik
עוף פיקאטה בקרם עגבניות ובצל | צילום: Freepik

כדי למצות מכסימום טעמים, קוצצים הרבה בצל (ואני הוספתי גם כרישה, גזר וסלרי) ומאדים לאט-לאט. אחרי המפגש עם העגבניות והריסוק מתקבל רוטב חלומי, שיתאים גם לבישול קציצות וגם לפסטה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב עגבניות:

לעוף פיקאטה:

אופן ההכנה

1

מכינים את הרוטב: מאדים בצלים, כרישה, גזר וסלרי בסיר כבד עם שמן זית על להבה מינימלית כ 15 דקות תוך כדי בחישה.

2

מוסיפים עגבניות, אורגנו, שום, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים שעה על להבה נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים כמעט לגמרי.

3

מרסקים את הרוטב בעזרת מוט ריסוק ידני או בבלנדר עם 4 עלי בזיליקום. אם רוצים, מסננים למרקם חלק. עד כאן אפשר להכין מראש.

4

מכינים את הפיקאטה ומגישים: מחממים מעט שמן במחבת כבדה. מצפים את הבשר בשכבה דקה של קמח מתובל ומטגנים דקה מכל צד.

5

מוסיפים את הרוטב ומחממים 3-2 דקות (לא חייבים להשתמש בכל הרוטב). מגישים חם עם בזיליקום קצוץ טרי מעל.