מתכון

עוף פפריקש עם אטריות ביצים רחבות

כשלסבתא הונגרייה אין זמן להכין נוקדלי, אותן בצקניות נימוחות, היא מוסיפה לפפריקש אטריות ביצים, שגומעות מהרוטב את צבעו וטעמיו

5,061 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
עוף פפריקש עם אטריות ביצים רחבות של אורלי פלא־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר)
עוף פפריקש עם אטריות ביצים רחבות של אורלי פלא־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר רחב עם שמן. מטגנים בצל עד שזהוב, מוסיפים כרעיים ומזהיבים גם אותן.

2

מתבלים בפפריקה, מלח ושום. מוסיפים עגבנייה ורסק פלפלים ומבשלים תוך כדי ערבוב עדין בכף עץ עד שהעגבנייה מסמיכה והרוטב נתפס על העוף.

3

מוסיפים מרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעה. אם הסיר לא אטום, יש לוודא שאין צורך בנוזלים נוספים.

4

לפני ההגשה: מבשלים את האטריות בסיר עם מי מלח רותחים, מסננים ומוסיפים לסיר החם עם העוף. מערבבים יחד ונותנים לאטריות כמה דקות לספוג טעמים. מגישים חם.