מתכון

עוף שיכור (Zuiji)

2 דירוגים
עוף שיכור (Zuiji) של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
עוף שיכור (Zuiji) של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

עוף מבושל או מאודה שמספיגים ביין אורז. אחרי קירור של 8 שעות היין מתמצק לג'לי עדין, שעוטף את העוף ונמס בפה

באופן מסורתי אוכלים את העוף קר, כמתאבן, בעיקר בקיץ. במתכון המקורי, שמגיע ממזרח סין, משתמשים להכנת המנה ביין אורז Shaoxing , אבל אפשר להשתמש גם ביין אורז סיני אחר או אפילו בשרי יבש.

עוד דרך: במקום לבשל את העוף מאדים אותו בסלסילה מעל מים מתובלים בבצל ירוק, ג'ינג'ר ומלח 40 דקות. משתמשים בנוזלי האידוי להכנת הרוטב.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים את העוף בקערה ויוצקים עליו מים רותחים לכיסוי. משהים חצי דקה ומסננים. תולים את העוף למשך שעה לאוורור ופתיחת הנקבוביות.

מבשלים את העוף

2

שמים בסיר גדול יין אורז, בצל ירוק, ג'ינג'ר, מלח וגרגרי פלפל. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

3

מוסיפים את העוף ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה בינונית-גבוהה. מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה למשך שעה נוספת או עד שהנוזל קר. שומרים כך עד ההגשה (אפשר לשמור במקרר אם לא מגישים באותו יום).

4

מסננים את נוזלי הבישול של העוף וממשיכים לבשל אותם על סף רתיחה 15-10 דקות עד שהם מצטמצמים לכמות של 2 כוסות.

5

מוסיפים יין אורז וסוכר ומבשלים יחד 5 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

6

חותכים את העוף עם העצמות לנתחים קטנים ומניחים בקופסה. יוצקים עליהם את הנוזלים, מכסים ומעבירים למקרר ל- 8 שעות לספיגת הטעמים. העוף יוצא מהמקרר כשהוא עטוף בג'לי מתקתק.

7

אוכלים קר עם בצל ירוק קצוץ מעל.