נוהגים להגיש אותם בחודש הרמאדן במילוי אגוזים, גבינה או מלבי. העטאייף של חמודי מכילים אגוזים וקוקוס ומוגשים חמים בתוך סלט של תותים והדרים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבלילה:
למלית:
לסלט תותים והדרים:
אופן ההכנה
מכינים חביתיות:
1
מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבלילה עד לקבל מרקם אחיד, שמזכיר סחלב או בלילת פנקייק. מניחים לבלילה לתפוח כרגע שעה.
2
יוצקים כפות מהבלילה בעזרת מצקת למחבת חמה ומשומנת. מטגנים עיגולים בקוטר 12-10 ס”מ רק מצד אחד עד שנוצרות בועות על פני החביתית. מניחים על מגבת לצינון
מכינים את המלית:
3
מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.
מכינים מרק פירות:
4
מערבבים את הפירות כ 20 דקות לפני ההגשה ושומרים במקרר.
ממלאים, מטגנים ומגישים:
5
שמים כף מלית במרכז הפנקייק ומהדקים לחצי עיגול. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור שעתיים-שלוש בטמפ’ חדר מכוסה במגבת.
6
מטגנים את הכיסנים הממולאים במעט סמנה (או חמאה מזוקקת) עד הזהבה. לחילופין אפשר לאפות דקות אחדות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
7
מסדרים פירות בקערות הגשה, מניחים מעל כיסנים חמים ומעטרים בעלי נענע וגרגרי רימון. מגישים מייד