מתכון

עטאייף קוקוס וקינמון

העטאייף הם כיסנים העשויים מבלילה שמזכירה פנקייק או לחוח

מרץ 2025
עטאייף קוקוס וקינמון | Zehra Yılmaz on pexels
עטאייף קוקוס וקינמון | Zehra Yılmaz on pexels

נוהגים להגיש אותם בחודש הרמאדן במילוי אגוזים, גבינה או מלבי. העטאייף של חמודי מכילים אגוזים וקוקוס ומוגשים חמים בתוך סלט של תותים והדרים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילה:

למלית:

לסלט תותים והדרים:

אופן ההכנה

מכינים חביתיות:

1

מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבלילה עד לקבל מרקם אחיד, שמזכיר סחלב או בלילת פנקייק. מניחים לבלילה לתפוח כרגע שעה.

2

יוצקים כפות מהבלילה בעזרת מצקת למחבת חמה ומשומנת. מטגנים עיגולים בקוטר 12-10 ס”מ רק מצד אחד עד שנוצרות בועות על פני החביתית. מניחים על מגבת לצינון

מכינים את המלית:

3

מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.

מכינים מרק פירות:

4

מערבבים את הפירות כ 20 דקות לפני ההגשה ושומרים במקרר.

ממלאים, מטגנים ומגישים:

5

שמים כף מלית במרכז הפנקייק ומהדקים לחצי עיגול. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור שעתיים-שלוש בטמפ’ חדר מכוסה במגבת.

6

מטגנים את הכיסנים הממולאים במעט סמנה (או חמאה מזוקקת) עד הזהבה. לחילופין אפשר לאפות דקות אחדות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

7

מסדרים פירות בקערות הגשה, מניחים מעל כיסנים חמים ומעטרים בעלי נענע וגרגרי רימון. מגישים מייד