מתכון

עלי גפן ממולאים באורז ובשר – וַרַא עַנַבּ מַחְשי

יולי 2021
עלי גפן ממולאים באורז ובשר (וַרַא עַנַבּ מַחְשי) של אביגאל כהן (צילום: דניאל לילה)
עלי גפן ממולאים באורז ובשר (וַרַא עַנַבּ מַחְשי) של אביגאל כהן (צילום: דניאל לילה)

עונת עלי הגפן הטריים היא במאי-יוני. עד אז אפשר להשתמש בעלים כבושים שנמכרים בצנצנת

לפני שמתחילים חשוב לשטוף אותם היטב, מכיוון שהם מאוד מלוחים. את הטריים יש לחלוט כמה שניות במים רותחים לריכוך. את עלי הגפן של סבתא שלי מגישים פושרים, ולכן חשוב להוציא את סיר הממולאים מהמקרר כמה שעות לפני ההגשה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

חומרים ל 60-50 ממולאים:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

שמים בסיר אורז עם 2 כפות שמן ו 1/4 כוס מים ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה עד שהמים מתאדים לגמרי (חצי בישול, כ 6-5 דקות). מצננים לטמפ' החדר.

2

מערבבים את יתר חומרי המלית בקערה, מוסיפים את האורז ומערבבים.

ממלאים את העלים ומבשלים:

3

מניחים את העלים על משטח עבודה, כשצידם המבריק כלפי מטה. מניחים מעט מלית לרוחב העלה קרוב לבסיס. מקפלים את השוליים פנימה ומגלגלים באופן לא הדוק מדי

4

מרפדים סיר רחב ונמוך בפרוסות גזר ומסדרים עליהן את עלי הגפן הממולאים. חשוב לשמור על מרווחים בין הממולאים. מסדרים שכבה נוספת של גזר ועליה שכבת ממולאים. מזלפים 3 כפות שמן ויוצקים מים או מרק לכיסוי הממולאים. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה כ 30 דקות.

5

מערבבים בקערה מיץ לימון, סוכר, מלח, נענע מיובשת ושום. יוצקים על הממולאים, מוסיפים עוד מים לכיסוי ומבשלים מכוסה כחצי שעה עד שהרוטב מתאדה ברובו.

הכנה מראש:

6

ממלאים את עלי הגפן, מסדרים בסיר בשכבות ומקפיאים. לפני הבישול מפשירים שעה. מוסיפים 3 כפות שמן ומים או מרק עד לכיסוי ומבשלים לפי ההוראות במתכון.