מתכון

עלי חסה ממולאים בבשר

אוקטובר 2020
עלי חסה ממולאים בבשר של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
עלי חסה ממולאים בבשר של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

ממולאים עדינים ואנינים מהמטבח היווני של סבתא שלי. היו קמצנים בשמן ונדיבים בלימון

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לטיגון

לבישול

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את החסה למילוי

1

שומרים את העלים הקטנים לסלט ומניחים את העלים הגדולים והשלמים במסננת בכיור. יוצקים עליהם מים רותחים כדי לחלוט אותם, מנערים מעודפי מים ומצננים.

מכינים את המלית

2

טוחנים בצל, פטרוזיליה ולחם במעבד מזון לפירורים דקים. מעבירים לקערה ומערבבים עם בשר, ביצה ותבלינים.

ממלאים ומטגנים

3

פורשים עלה חסה חלוט על משטח עבודה, כשחלקו החיצוני למעלה. מגלחים/משטחים את החלק העבה של עורק העלה בעזרת סכין קטן וחד בלי לחתוך את העלה עצמו והופכים אותו. מניחים כף מן המלית בבסיס העלה, מגלגלים ומקפלים אותו בקיפול מעטפה. ממלאים כך את כל העלים.

4

מחממים מחבת גדולה בעלת מכסה תואם והדוק על להבה בינונית ומשמנים בעדינות במעט שמן (פחות ממה שהייתם משתמשים לחביתה).

5

טורפים ביצה עם מלח ופלפל. טובלים את הממולאים בביצה ומטגנים בעדינות כשהתפר כלפי מטה רק עד שהביצה נקרשת ומזהיבה. הופכים ומטגנים מהצד השני ומוציאים לצלחת.

מבשלים ומגישים

6

מנגבים את המחבת מעודפי שמן ומשקעים ומסדרים בתוכה את הממולאים, כשצד התפר כלפי מטה. יוצקים ציר עוף ומיץ לימון, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות.מגישים חם או בטמפ’ החדר עם פרוסות לימון.