מתכון

עלי מנגולד במלית אורז וחומוס

דצמבר 2015
1 דירוגים
עלי מנגולד במלית אורז וחומוס. צילום: אסנת בן דב
עלי מנגולד במלית אורז וחומוס. צילום: אסנת בן דב

מלית של אורז, שלא כמו בשר, נוטה להתפרק ו"להתפזר". לכן יש להקפיד לסגור את הקצוות של עלי המנגולד

להעשרת הטעם, מומלץ להוסיף לשכבת ה"ריפוד" של העלים פרוסות של בצל חי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

לבישול:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

חוצים את העלים הגדולים של המנגולד (אפשר גם לחתוך ל-4, אם הם ממש גדולים). מפרידים את הגבעולים מהעלים ושומרים בצד.

מכינים את המלית

2

מטגנים בצל בשמן זית במחבת רחבה, עד שהוא מזהיב. מוסיפים סוכר וממשיכים לטגן עד לקבלת גוון חום-זהוב.

3

מסננים אורז ומוסיפים לבצל. מטגנים 5 דקות (משגיחים שהבצל לא יישרף). מסירים מהאש.

4

מוסיפים גרגרי חומוס ומועכים אותם קלות. מוסיפים עגבנייה קצוצה ומתבלים. טועמים ומתקנים תיבול.

ממלאים את העלים ומבשלים

5

יוצרים מהמלית גלילים בקוטר

6

5 ס"מ. מניחים כל גליל לאורך אחת הצלעות של עלה מנגולד ומגלגלים. מקפלים פנימה את השוליים, כדי לסגור את הקצוות, ומגלגלים.

7

מרפדים סיר קטן במחצית מגבעולי המנגולד ששמרנו. מסדרים עליהם בצפיפות את העלים הממולאים, מוסיפים מלח ושמן ויוצקים מים עד השכבה העליונה (אין לכסות את העלים). מסדרים פרוסות עגבנייה על העלים ומכסים בגבעולים (אם נשארו עלים ללא מילוי, מוסיפים גם אותם).

8

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות. מכבים את האש ונותנים לממולאים "לנוח" 5 דקות. אם נשארו הרבה נוזלים, מנקזים אותם החוצה בזהירות. מבשלים כ3- דקות נוספות על אש בינונית.

9

הופכים על מגש ומגישים חם.

6 כללי זהב למילוי ובישול עלים
• עלים דקים יש לחלוט כ-30-20 שניות במים רותחים – חולטים בכל פעם חופן, כדי לא להוריד את טמפרטורת הרתיחה בבת אחת.
• פורסים את העלה על משטח עבודה, כשבסיס העלה פונה אלינו והשפיץ לכיוון השני והצד המבריק כלפני מטה (אחרי הגלגול הצד הלא מבריק יהיה פנימי, והצד המבריק – החיצוני).
• מניחים שורה דקיקה של מלית לרוחב העלה, קרוב לבסיס. מקפלים את השוליים הרחבים של העלה (כ-½1 ס"מ מכל צד) לכיוון המרכז. מגלגלים באצבעות שתי הידיים את יריעת העלה עם המילוי מאיתנו והלאה. ממשיכים לגלגל עם כף יד פתוחה לאותו כיוון.
• מרפדים את הסיר, שבו הממולאים מתבשלים, בשאריות של בצל, עלים וירקות אחרים, שמשתתפים בתבשיל.
• מסדרים את הממולאים בסיר בינוני בצפיפות יחסית, כדי שלא ייפתחו במהלך הרתיחה העדינה, שבה הם מתבשלים.
• אם נשארת מלית, אפשר למלא בה גלדי בצל, עגבניות וקישואים קטנים.

גיוונים:
• אם אין חומוס טרי אפשר להשתמש בקפוא של "סנפרוסט".
• לגרסה טבעונית אפשר להחליף את ציר העוף במים.