מתכון

ערוק – קציצות עוף ברוטב פירות קיץ וגזר

אוגוסט 2019
8 דירוגים
ערוק - קציצות עוף ברוטב פירות קיץ וגזר של עז תלם. צילום: דניאל לילה
ערוק - קציצות עוף ברוטב פירות קיץ וגזר של עז תלם. צילום: דניאל לילה

הערוק הוא שם קיבוצי למשפחה של קציצות עירקיות רכות ונהדרות שמכינים עם ירק, עוף או בקר

כמו בתבשילים מסורתיים רבים, גם כאן הכנה של יום מראש רק משביחה את הטעמים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

לקציצות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים רוטב

1

מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה או בסיר רחב ומוסיפים בצל. מטגנים כ- 7 דקות על להבה גבוהה עד שהבצל מתחיל להשחים. מערבבים מדי פעם.

2

מוסיפים גזרים, פפריקה מתוקה וחריפה ורסק עגבניות וממשיכים לטגן כדקה תוך כדי ערבוב.

3

מוסיפים מיץ לימון, כף סוכר, מלח ומים. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית בבעבוע עדין תוך כדי המתנה לקציצות.

בינתיים מכינים את הקציצות

4

מערבבים את מרכיבי הקציצות בקערה ולשים היטב את התערובת. יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות בקוטר כדור טניס ובעובי 1 ס"מ.

5

מחממים שמן לטיגון רדוד (בגובה של כ- 1/2 ס"מ) במחבת רחבה.

6

מטגנים את הקציצות כ- 2 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

7

מעבירים את הקציצות לסיר עם הרוטב, אפשר בשכבות, ומוסיפים צימוקים ופירות. אם הרוטב לא מכסה את כל הקציצות מוסיפים מים רק לכיסוי (ולא יותר מכך - הפירות יגירו נוזלים במהלך הבישול).

8

מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים ללא כיסוי כ- 20 דקות עד שהקציצות רכות ועשויות. מגישים חם. שומרים במקרר 4 ימים.