מתכון

פּחְלָאבַה עם גבינה וצימוקים

אפריל 2019
2 דירוגים
פחלבה גיאורגית עם גבינה וצימוקים של אירמה קזר. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל
פחלבה גיאורגית עם גבינה וצימוקים של אירמה קזר. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל

בקלאווה אוורירית עם מעט בצק והרבה מלית. מכינים אותה מבצק הפנובאני, אבל גם פילו יתאים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

‏ מכינים את המלית

1

מערבבים היטב את כל חומרי המלית.

מרכיבים ואופים

2

‏ מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

3

מסדרים בתבנית ערמה של 10 דפי פילו, כשביניהם מברישים חמאה מומסת בנדיבות ומפזרים מעט סוכר. צריך להיזהר לא ללחוץ על הדפים כשמכינים אותם זה על זה. למעלה מפזרים בעדינות את מלית הגבינה ומזלפים כף חמאה מומסת. מסדרים את שארית דפי הפילו באותו אופן ומכסים את המאפה בנייר אפייה. ‏

4

אופים 40-30 דקות עד שדפי המאפה מתחילים לעלות ולהזהיב מעט. מסירים את נייר האפייה, מורידים את הטמפ' ל-160 מעלות ואופים עוד 10 דקות עד להזהבה. מצננים ומפדרים באבקת סוכר לפני ההגשה.