מתכון

פאי ריקוטה וארוגולה

יוני 2019
2 דירוגים
פאי ריקוטה וארוגולה של מירי גולדנפלד. צילום וסטיילינג: דניה ויינר
פאי ריקוטה וארוגולה של מירי גולדנפלד. צילום וסטיילינג: דניה ויינר

הבצק הפריך שונה מזה שאנחנו רגילים להכין — כאן החמאה דווקא רכה, ואת מי הקרח מחליפים מי סודה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקלתית

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכינים את הקלתית: טורפים ביצה עם סודה, תבלינים ופטרוזיליה.

2

מעבדים קמח וחמאה בקערה בקצות האצבעות (או במעבד מזון) מוסיפים את תערובת הביצה ומי הסודה ומעבדים לקבלת בצק גמיש. עוטפים בניילון נצמד ומניחים למשך 30 דקות במקרר.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בחמאה.

4

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מרפדים בו את התבנית (תחתית ושוליים) ומחוררים בעזרת מזלג. מכסים בנייר אפייה, מניחים עליו קטניות שישמשו כמשקולת.

5

אופים את הקלתית אפייה עיוורת במשך 15 דקות עד שהבצק מתייצב אבל לא מזהיב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל.

6

מכינים את המלית ואופים: טורפים ריקוטה עם חלבונים למרקם אחיד. מוסיפים ארוגולה, מלח ופלפל.

7

מסירים את הנייר עם הקטניות, יוצקים את המלית, מפזרים עגבניות שרי ואופים 25 דקות עד שהמלית יציבה וזהובה. מגישים בטמפ’ החדר.