מתכון

פודינג אורז עם עשב לימון וקליפת תפוז

ספטמבר 2019
1 דירוגים
פודינג אורז עם עשב לימון וקליפת תפוז של דורון בר און. צילום: דניאל לילה
פודינג אורז עם עשב לימון וקליפת תפוז של דורון בר און. צילום: דניאל לילה

השימוש באורז לריזוטו מעניק מרקם קרמי וטאץ' מתוחכם למנה מוכרת

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים למון גראס על משטח עבודה ומרסקים-מועכים עם להב סכין הפוכה.

2

מביאים לרתיחה 1/2 2 כוסות חלב, סוכר ותמצית וניל.

3

מנמיכים להבה ומוסיפים את הלמון הגראס, אורז וקליפת תפוז מגוררת. מבשלים ללא כיסוי כ- 30 דקות עד שהאורז רך אך שומר על מרקם נגיס. מערבבים פעמיים במהלך הבישול.

4

משטחים את האורז על מגש או בתבנית רחבה לצינון מהיר. שולפים את גבעול הלמון גראס ונפטרים ממנו.

5

מרתיחים 1/2 כוס חלב ושמנת מתוקה בסיר קטן. ברגע הרתיחה יוצקים על האורז (עדיין במגש) ומספיגים את הנוזלים באורז תוך כדי ערבוב.

להגשה

6

מעבירים את האורז לקעריות, מפזרים מעט גראם מסאלה ופיסטוקים ומגישים חם.

7

האורז (ללא התוספות) נשמר במקרר עד יומיים. חימום חוזר מבצעים במיקרוגל או בסיר על להבה נמוכה