מתכון

פול וזיתים בעגבניות

השילוב בין הפול והזיתים יוצר מנה קלילה, שהחמצמצות והחריפות העדינה שלה משתלבות היטב עם טעמיה העזים של הלשון

15,170 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
פול וזיתים בעגבניות של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
פול וזיתים בעגבניות של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

את התבשיל אפשר להגיש גם קר כחלק מסלטי הפתיחה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

אם משתמשים בפול טרי, מחלצים את הפולים מהתרמיל.

2

מחממים שום ושמן זית כדקה בסיר בינוני על להבה נמוכה. אם מכינים גרסה חריפה, מוסיפים גם פלפל חריף או סחוג.

3

מוסיפים עגבניות מרוסקות ומים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מוסיפים פול ועלי דפנה. כשהנוזל מגיע שוב לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-15 דקות.

4

מוסיפים זיתים, מלח, פלפל שחור ואנגלי. מנמיכים את הלהבה לנמוכה, מכסים ומבשלים בין 30 דקות לשעה (תלוי בגודל ובסוג הפול שבחרתם) עד שהפול מתרכך. מדי פעם בודקים: אם הנוזל לא מכסה את הפול, מוסיפים מעט מים חמים.

5

מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים, מבשלים דקה או שתיים נוספות ומכבים. מגישים חם כתוספת ליד הלשון או קר כחלק ממערך הסלטים.