מתכון

פול וזיתים בעגבניות

פברואר 2020
2 דירוגים
פול וזיתים בעגבניות של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
פול וזיתים בעגבניות של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

השילוב בין הפול והזיתים יוצר מנה קלילה, שהחמצמצות והחריפות העדינה שלה משתלבות היטב עם טעמיה העזים של הלשון

את התבשיל אפשר להגיש גם קר כחלק מסלטי הפתיחה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

אם משתמשים בפול טרי, מחלצים את הפולים מהתרמיל.

2

מחממים שום ושמן זית כדקה בסיר בינוני על להבה נמוכה. אם מכינים גרסה חריפה, מוסיפים גם פלפל חריף או סחוג.

3

מוסיפים עגבניות מרוסקות ומים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מוסיפים פול ועלי דפנה. כשהנוזל מגיע שוב לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-15 דקות.

4

מוסיפים זיתים, מלח, פלפל שחור ואנגלי. מנמיכים את הלהבה לנמוכה, מכסים ומבשלים בין 30 דקות לשעה (תלוי בגודל ובסוג הפול שבחרתם) עד שהפול מתרכך. מדי פעם בודקים: אם הנוזל לא מכסה את הפול, מוסיפים מעט מים חמים.

5

מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים, מבשלים דקה או שתיים נוספות ומכבים. מגישים חם כתוספת ליד הלשון או קר כחלק ממערך הסלטים.