מתכון

פופקורן פאד-תאי

מרץ 2016
1 דירוגים
פופקורן פאד-תאי. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
פופקורן פאד-תאי. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרמל האסייתי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים פופקורן:

1

מחממים סיר גדול עם שמן על להבה בינונית. מוסיפים גרעיני תירס ומכסים (עדיף במכסה זכוכית). מנערים מעט מדי פעם כדי שהגרגרים לא ייחרכו. אחרי כמה דקות יתחילו להישמע פצפוצים. כשהקצב שלהם דועך והסיר מתמלא, מכבים את הלהבה.

2

מעבירים את הפופקורן לקערה ומסלקים גרעיני תירס שלא תפחו. מוסיפים בוטנים קצוצים ומערבבים.

‏מכינים את הקרמל ואופים:

3

מחממים תנור ל-120 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן.

4

‏מחממים בסיר את כל חומרי הקרמל למעט הסודה לשתייה כ-5 דקות על להבה גבוהה עד שהנוזל מבעבע היטב. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות תוך כדי בחישה עד שהקרמל מסמיך ומקבל צבע ענברי כהה.

5

‏מוסיפים אבקת סודה ומערבבים בכף עץ במהירות (זהירות - שלא יגלוש!). בן רגע תתקבל מעין רביכה סמיכה ואחידה שנראית כמו ריבת חלב מוקצפת.

6

יוצקים את הקרמל הרותח על הפופקורן והבוטנים ומערבבים בזריזות עד שהכל נעטף בקרמל. משטחים את התערובת בתבנית.

7

‏אופים 45 דקות. מדי פעם מערבבים ומפרקים את גושי הפופקורן.

8

מצננים לחלוטין ומאחסנים בכלי אטום עד 10 ימים.

להגשה:

9

מערבבים את הפופוקורן עם כוסברה וקליפת ליים ומחלקים לקופסאות קרטון אישיות.