את השמרים מוסיפים לבצק רק אחרי חצי שעה, כדי לאפשר לקמח לספוג את המים טוב יותר לפני שהשמרים מתחילים לפעול.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
חומרים ל 9- פוקאצ’ות קטנות:
לציפוי:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים:
1
מערבלים קמח ומים בקערת מיקסר עם וו לישה כ 2 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומשהים כ 30 דקות.
2
מוסיפים שמרים ולשים 7-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים שמן זית ומלח ולשים עוד כ 2 דקות.
3
מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.
מעצבים, מתפיחים שוב ואופים:
4
מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל 9 חלקים במשקל 180 גרם כל אחד ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 25×7 ס”מ.
5
מניחים את הפוקאצ’ות ב 3 תבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 6 ס”מ. מברישים במעט מים, מפזרים את תערובת הדגנים, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ 30 דקות.
6
מחממים תנור ל 230 מעלות.
7
אופים 15-10 דקות עד הזהבה עמוקה. מזלפים שמן זית וזורים מעט מלח גס.
8
מגישים חם או מאחסנים מכוסה במקפיא עד שבועיים. להפשרה מחממים כמה דקות ב 170 מעלות.