מתכון

פוקאצ’ות אישיות בציפוי דגנים

קטנות ורכות בציפוי פריך וטעים של דגנים מלאים

מרץ 2025
פוקאצ’ות אישיות בציפוי דגנים | צילום: 8photo by Freepik
פוקאצ’ות אישיות בציפוי דגנים | צילום: 8photo by Freepik

את השמרים מוסיפים לבצק רק אחרי חצי שעה, כדי לאפשר לקמח לספוג את המים טוב יותר לפני שהשמרים מתחילים לפעול.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים ל 9- פוקאצ’ות קטנות:

לציפוי:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

מערבלים קמח ומים בקערת מיקסר עם וו לישה כ 2 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומשהים כ 30 דקות.

2

מוסיפים שמרים ולשים 7-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים שמן זית ומלח ולשים עוד כ 2 דקות.

3

מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.

מעצבים, מתפיחים שוב ואופים:

4

מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל 9 חלקים במשקל 180 גרם כל אחד ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 25×7 ס”מ.

5

מניחים את הפוקאצ’ות ב 3 תבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 6 ס”מ. מברישים במעט מים, מפזרים את תערובת הדגנים, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ 30 דקות.

6

מחממים תנור ל 230 מעלות.

7

אופים 15-10 דקות עד הזהבה עמוקה. מזלפים שמן זית וזורים מעט מלח גס.

8

מגישים חם או מאחסנים מכוסה במקפיא עד שבועיים. להפשרה מחממים כמה דקות ב 170 מעלות.