מתכון

פטריות מאודות

יולי 2019
1 דירוגים
פטריות מאודות של שף שניר אנג סלע. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: נעה קנריק
פטריות מאודות של שף שניר אנג סלע. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: נעה קנריק

בישול באידוי שומר על ערכים תזונתיים ועל מרקם האוכל ולא מטשטש את הטעמים הטבעיים של חומר הגלם המרכזי

אידוי היא אחת משיטות הבישול האהובות עליי. הקישור האסוציאטיבי בין אידוי לאוכל דיאטטי או תפל הוא שגוי וחוטא לעיקר.  אמנם אפשר לקנות מאדה במבוק בכל חנות כלים, אבל אם כבר מרחיבים את הידע אז כדאי ללמוד עוד שיטת אידוי – בעזרת בלון מנייר פרגמנט (papillote – תעשו חיפוש ביוטיוב).

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מסדרים על נייר אפייה במאדה את הפטריות, חצאי הליים, עלי קפיר הליים וקוביית החמאה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומאדים על סיר מים במשך 6 דקות.

2

מגישים סגור למרכז השולחן.

אפשרות נוספת

3

מסדרים במרכז נייר אפייה את כל המרכיבים, מוסיפים מעט יין לבן וסוגרים לכיס אטום.

4

אופים את ה-papillote במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ומגישים סגור למרכז השולחן.