לקראת האביב והקיץ אפשר לקשט את המנות בפרחי מאכל. את חלקם, כמו אמנון ותמר, אפשר לקטוף ישר מהגינה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעיטור
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הירקות
2
מסירים את חלקן העליון של הדלוריות. קולפים וחותכים לקוביות קטנות. מתבלים ב-2 כפות שמן זית, מלח ופלפל ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.
3
מנקים את החלק התחתון של הדלוריות מגרעינים ואופים 20 דקות. מוציאים מהתנור ומגבירים את חום התנור ל-220 מעלות.
4
בינתיים חולטים אספרגוס במי מלח רותחים 2 דקות ומעבירים למי קרח.
5
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת על להבה בינונית. מוסיפים תרד, שום, מיץ לימון, מלח ופלפל ומאדים 10-5 דקות עד שהתרד מתרכך ורוב הנוזלים מתאדים.
מכינים את הבשר
6
מתבלים את נתחי הבשר ב-3 כפות שמן זית, מלח ופלפל וצולים בתנור כ-2 דקות לדרגת מדיום.