מתכון

פילה בקר וירוקים בתוך דלוריות

”שקית הפתעה“ למבוגרים: קערית דלורית מלאה בפילה בקר, קוביות דלעת, תרד מוקפץ ואספרגוס

מרץ 2025
פילה בקר וירוקים בתוך דלוריות של קייטרינג גרציא. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)
פילה בקר וירוקים בתוך דלוריות של קייטרינג גרציא. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)

לקראת האביב והקיץ אפשר לקשט את המנות בפרחי מאכל. את חלקם, כמו אמנון ותמר, אפשר לקטוף ישר מהגינה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעיטור

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הירקות

2

מסירים את חלקן העליון של הדלוריות. קולפים וחותכים לקוביות קטנות. מתבלים ב-2 כפות שמן זית, מלח ופלפל ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.

3

מנקים את החלק התחתון של הדלוריות מגרעינים ואופים 20 דקות. מוציאים מהתנור ומגבירים את חום התנור ל-220 מעלות.

4

בינתיים חולטים אספרגוס במי מלח רותחים 2 דקות ומעבירים למי קרח.

5

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת על להבה בינונית. מוסיפים תרד, שום, מיץ לימון, מלח ופלפל ומאדים 10-5 דקות עד שהתרד מתרכך ורוב הנוזלים מתאדים.

מכינים את הבשר

6

מתבלים את נתחי הבשר ב-3 כפות שמן זית, מלח ופלפל וצולים בתנור כ-2 דקות לדרגת מדיום.