מתכון

פילה ברבוניה על מחית תפוחי אדמה וסלרי

דצמבר 2018
5 דירוגים
פילה ברבוניה על מחית תפוחי אדמה וסלרי ברוטב מרק דייגים של השף ויקטור גלוגר. צילום: נמרוד סונדרס
פילה ברבוניה על מחית תפוחי אדמה וסלרי ברוטב מרק דייגים של השף ויקטור גלוגר. צילום: נמרוד סונדרס

השף ויקטור גלוגר ממסעדת הולה מכין מתכוני מתאבנים שיחליקו אתכם לשנה החדשה בדרך הכי טעימה שאפשר

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למחית

לרוטב דייגים

למחית

לרוטב דייגים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לרוטב

1

בסיר קטן מרתיחים 3/4 ליטר מים עם האדרות של הדגים, עלה דפנה וקורט תימין ומבשלים במשך 30 דקות על אש קטנה. מסננים.

2

בסיר אחר מאדים יחד את הבצל, השום, הסלרי והכרשה, ממליחים מעט ומבשלים כ־3 דקות. מוסיפים את העגבניות ואת ציר הדגים שהכנו קודם לכן, מבשלים כ־20 דקות, טוחנים בעזרת בלנדר, מוסיפים 1 כף פפריקה מעושנת ומתבלים עם מלח ופלפל.

להכנת המחית

3

מבשלים את תפוחי האדמה והסלרי בסיר עם מים. כשהם רכים, מסננים ומועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה, מוסיפים את שמן הזית והפטרוזיליה, מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים מעט חלב חם עד לקבלת המרקם הרצוי.

לדגים

4

מתבלים את הדגים במלח ובפלפל. במחבת טפלון מחממים את שמן הזית ומטגנים את הדגים, קודם כל בצד של העור, והופכים.

להגשה

5

מניחים במרכז 4 צלחות קטנות את המחית, מעל 2 פילטים על כל צלחת ומסביב יוצקים את הרוטב.