מתכון

פילה דג במרינדת תבלינים ותפוחי אדמה

אפריל 2019
פילה דג במרינדת תבלינים ותפוחי אדמה של תום פרנץ. צילום: אפיק גבאי
פילה דג במרינדת תבלינים ותפוחי אדמה של תום פרנץ. צילום: אפיק גבאי

המרכיב הכי עדין בכל מנה הוא התיבול. תום פרנץ לוקח את מנת הדג לתיבול נמרץ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לתפוחי אדמה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את קוביות תפוחי האדמה בקערה עם שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם ומסדרים בכלי מתאים לאפייה בתנור. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות עד שהם רכים, צלויים ופריכים.

למרינדה

2

מערבבים את הדבש, שליש כוס שמן זית, פלפלי הצ'ילי, השום, והג'ינג'ר יחד בקערה.

לדגים

3

מחממים מחבת עם שמן זית וכשהיא חמה מאוד צולים בה את הדגים עם צד העור כלפי מטה. מתבלים במלח ובפלפל. כשצבע הדג הופך ורוד אטום, בערך אחרי 5-8 דקות, הופכים את הדג לצדו השני בזהירות, כדי לשמור על שלמות הפילטים.

4

יוצקים את המרינדה למחבת כך שהדג יספוג את הטעמים. צולים כ-8-12 דקות נוספות על להבה בינונית ונזהרים שלא לחרוך, עד שהדג עשוי והשום התרכך.

להגשה

5

מוציאים את קוביות תפוחי האדמה מהתנור, מניחים מעליהן את הדגים ומעל הכל יוצקים את הרוטב. משהים כמה דקות יחד כדי שתפוחי האדמה החמים יספגו את טעמי המרינדה. מגישים חם.