מתכון

פילה מוסר עם חצילים ברוטב יפני

ספטמבר 2017
2 דירוגים
פילה מוסר עם חצילים ברוטב יפני . צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
פילה מוסר עם חצילים ברוטב יפני . צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

הכי טוב להשתמש בחציל בלאדי. אין מוסר? הכינו עם אינטיאס, פארידה, לוקוס או דג ים אחר. גם דג מחקלאות ימית יתאים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מברישים פרוסות חציל בשמן ומסדרים בתבנית.

3

אופים כ-20 דקות עד הזהבה.

4

שמים את כל חומרי הרוטב בקלחת, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

5

חורצים את עור הדגים באלכסון ב-3-2 מקומות. מחממים מחבת גדולה עם 2-1 כפות שמן וצורבים את הדגים מצד העור עד הזהבה.

6

יוצקים את הרוטב על הדגים, מוסיפים את החצילים ומבשלים ברתיחה עדינה 4-3 דקות עד שהדגים מבושלים לגמרי. מגישים עם אורז.

גיוון: מוותרים על שלב הטיגון ומשרים את הדגים 20 דקות ברוטב אחרי שהוא רתח וצונן לטמפ’ החדר. מעבירים למחבת ומבשלים את הדג עם הרוטב והחצילים האפויים 5 דקות ברתיחה עדינה או עד שהדג מבושל.