מתכון

פיננסייר בוטנים ודבש

ספטמבר 2017
פיננסייר בוטנים ודבש. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
פיננסייר בוטנים ודבש. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

הפיננסייר המוכר הוא יצור די סולידי. השנה השתעשעתי קצת והוספתי לבלילת השקדים בוטנים, דבש וגם רום.

הפיננסייר המוכר הוא יצור די סולידי. השנה השתעשעתי קצת והוספתי לבלילת השקדים בוטנים, דבש וגם רום. היחסים בין החמאה לקמח (לטובת החמאה, כמובן) מבטיחים שהמאפים ייצאו נימוחים ועסיסיים במיוחד. מצטיידים בתבניות סיליקון לפיננסיירים עם שקעים מלבניים בגודל ½1×3 ס”מ או עם שקעים עגולים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקישוט:

לקישוט:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממיסים חמאה בסיר קטן ומבשלים כ-5 דקות על להבה בינונית עד לקבלת גוון חום אגוזי.

2

מערבלים חלבון, סוכר לבן, סוכר חום ודבש במיקסר עם בלון הקצפה במהירות נמוכה רק עד לקבלת תערובת אחידה (לא להקציף). מוסיפים אבקת שקדים ומערבבים.

3

מוסיפים את החמאה המומסת לקערת המיקסר בזרם דק תוך כדי ערבול עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים קמח, בוטנים קלויים וקצוצים דק ורום, מגרדים את דפנות הקערה וממשיכים לערבל.

4

מעבירים את התערובת לקופסה עם מכסה ומכניסים למקרר ל-8 שעות.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

6

מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים לתבנית סיליקון עם שקעים מלבניים בגודל ½1×3 ס”מ. מפזרים בוטנים קצוצים גס.

7

אופים 8 דקות עד שהמאפים זהובים ויציבים.