מתכון

פיצה־ספיחה עם בשר כבש

ספטמבר 2019
1 דירוגים
פיצה-ספיחה עם בשר כבש של שאדי בשארה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
פיצה-ספיחה עם בשר כבש של שאדי בשארה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

שילוב בין המאפה האיטלקי האהוב לאחת מגולות הכותרת של המטבח המזרח תיכוני

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

לטופינג

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

הבצק

1

מנפים את הקמח ומערבבים אותו עם החומרים היבשים למעט המלח. מוסיפים את שמן הזית וממשיכים לערבב. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שהם נספגים.

2

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 15 דקות, עד קבלת מרקם חלק ורך. מכסים את הבצק ומתפיחים כשעתיים. בזמן הזה לשים אותו ארבע פעמים

3

קורצים מהבצק 5 כדורים, מרדדים כל כדור לעיגול בגודל הרצוי ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

הטופינג

4

מרתיחים מים עם מלח, חורצים את העגבניות ומבשלים אותן עד שהן מתרככות. מצננים, מקלפים וקוצצים דק

5

מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום והבשר, מקטינים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב. מוסיפים לסיר את העגבניות עם הנוזלים שלהן ואת התבלינים ומבשלים במשך חצי שעה.

6

מפזרים את תבשיל הבשר על עיגולי הבצק ואופים במשך 12־10 דקות בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות. מזלפים על הפיצות טחינה ומקשטים בעלי הזעתר.